Organisation: SMartSe

SMartSE er en non-profit organisation, der hjælper kunstnere og kreative med det pratiktiske omkring fakturering og skat. 

Hvordan laver jeg en korrekt faktura?Hvad er den rigtige pris? Hvad skal jeg betale i skat Det er spørgsmål, som rigtig mange freelancere og mikro-virksomheder kender. SMartSe er et bud på løsning for kulturelle og kreative virksomheder, som gerne vil finde og få hjælp til svarene ovenfor.

Sådan fungerer SMartSE
Som kreative iværksættere kan man oprette en SMartSE-konto, som man bruger, når man får en opgave. Fra den konto kan forskellige opgaver løses, som eksempelvis fakturering. Før opgavens start, skal iværksætteren indtaste nogle oplysninger om opdragsgivere, kompensation og omkostninger på SMartSe. I den tid, opgaven er i gang, er iværksætteren ansat under SMartSe, og hvilket betyder, at SMartSe indberetter regnskabet til skattevæsnet, men også at iværksætteren er forsikret af SMartSe. Når opgaven er færdiggjort sendes en faktura til klienten fra SMartSe, som inden en uge udbetaler en løn til iværksætteren, som udførte opgaven.

Det koster 6,5% af opgavens pris, og pengene går udelukkende til lønninger i SMartSe, som er en non-profit organisation, hvilket betyder at alt overskud geninvesteres.

De ansatte og rådgiverne i SMartSe er alle eksperter med særlig viden om økonomi, regler og aftaler inden for det kunstneriske og kreative felt. Derfor kan de hele tiden sikre, at fakturering, afstemning, rådgivning mv. bliver gennemført i kunstnerens interesse.

FAKTABOX

DATO
2012 –

Sprog
Svensk

Projektejer
SMartSe

Projekt Partner
SMartSe er en intercult i samarbejde med belgiske SMartBe

Kontakt person
Ida Burén

Email
ida.buren@smartse.org

Website
http://smartse.org