Offentlig organisation: Östsam Regional Development Council (ended 2013)

Regionsforbundet er en offentlig institution, som bl.a. har fokus på kulturelle og kreative iværksættere. De udvikler løbende nye projekter og tiltag, der netop tilgodeser denne målgruppe.

Et af Regionsforbundets projekter er Urban Creative Poles, som er et samarbejdsprojekt imellem fem lande i EU. Projektet har fokus på at udvikle kreatives økonomiske vækst i centrum af forskellige udvalgte byer i de involverede lande. I Sverige er projektet hjulpet på vej af East Sweden Region og byen Linköping. Projektets overordnede mål er at forstå kulturelle iværksættere bedre og dermed bedre kunne imødekomme deres specifikke uddannelsesbehov. Et andet mål under projektet er sætte kreativ iværksætteri som vækstfaktor i et vidensbaseret samfund på dagsordnen.

Resultaterne i de forskellige lande sammenlignes ved projektslutning i 2013.

Indtil 2013 er der oprettet 5-8 arbejdspladser og mødesteder i centrum af Linköping – begge dele har længe været efterspurgt og de kreative iværksættere i byen har i høj grad taget både arbejdspladser og nye mødesteder til sig. Projektet byder derudover på bl.a. netværksaktiviteter og workshops.

FAKTABOX

DATO
2013

Sprog
Svensk

Projektejer
Östsam Regional Development Council

Projekt Partner
Visit Östergötland; Länsbibliotek Östergötland; East Sweden EU-kontoret

Kontakt person
Helene Bäckström

Email
helene.backstrom@ostsam.se

Website
http://www.regionostergotland.se