NXT CREATIVES

The European League of Institutes of the Arts (ELIA) har igangsat det kunstneriske entreprenørskabsprojekt NXT – Making a Living from the Arts, der skal være mødested for kunstnere, undervisere, entreprenører og professionelle, og faciliterer vidensdeling og netværk.

Formålet med NXT Creatives er at støtte nye kunstnere i skabelsen af en international karriere ved at skærpe deres mobilitet og netværksmuligheder. Dette skal blandt andet ske gennem en online platform samt en netværks- og videncenter:

  • CREATIVE CENTRES PLATFORMder er et online værktøj til at kortlægge kreative centre, uddannelsesinstitutioner, inkubatorer og lignende i Europa. Kortlægningen sker løbende og relevante emner kan indsendes via denne formular. Formålet er at skabe netværk på tværs af landegrænser, der kan øge mobiliteten af undervisere og studerende.
  • KNOWLEDGE CENTRE er en database med information, viden, rapporter, forskning og værktøjer for studerende og undervisere. Formålet med databasen er at skabe en platform for vidensdeling indenfor kunstnerisk entreprenørskab og innovation. Gå til databasen her.

Besøg projektets samlede platform her: NXT CREATIVES

FAKTABOX

DATO
2016

Sprog
Dansk/English

Projektejer
ELIA