Fond: Austurbrú (ended)

Austurbrú er en selvejet fond, der blandt andtet tilbyder rådgivning og network for kunstneriske og kulturelle virksomheder, så de kan finde fonde til udvikling af virksomhederne på det østlige Island. 

Fonden kobler derudover erhvervslivet og de forskellige kulturelle institutioner i det østlige Island, for at vise hvilke værdier det østlige Island har som samfund og destination for nye beboere og turister.

Derudover afholder Austurbrú konferencer og workshops, hvor kulturelle spørgsmål diskuteres – fx

·  Hvilken værdi har kulturelle aktiviteter for samfundet?

·  Hvordan kan man sikre, at tildeling af offentlige midler til kunst og kulturelle projekter bliver gjort professionelt?

·  Udvikling af pilot-projektet MAKE by Þorpið, der er platform for kreative mennesker i det østlige Island.

Om Austurbrú
Austurbrú er stiftet på baggrund af forskellige foreninger, som har interesse i det østlige Island. Formålet med organisationen er at arbejde for de interesser beboere, lokale politiske enheder, agenturer og virksomheder i regionen har. Herigennem gives koordinerede og tværfaglige ydelser relateret til erhvervslivet, uddannelse og kultur.

Austurbrú arbejder tværfagligt på erhverv, kultur og uddannelse for at udvikle tættere samarbejde. Dermed kan man optimere ressourcer, økonomiske midler og samarbejdsmuligheder i en region på 23.000 km2 med 10.700 beboere.

FAKTABOX

DATO
2014 –

Sprog
Islandsk

Projektejer
Austubrú

Kontakt person
Lára Vilbergsdóttir

Email
lara@austurbru.is

Website
www.austur.is