Rokoko

Rokoko er en art- og tech startup, der blev etableret på baggrund af de to studerende Jakob Balslev og Petter Madegaards afgangsprojekt på Den Danske Filmskole. 

De to studerende ville med afgangsprojektet Prinsessen og frøen gentænke film- og scenekunstnerisk praksis og metode. Det resulterede i en ny animotion-teknologi, hvor skuespillere i ført en særlig animotiondragt med motion capture-sensorer kunne optræde som animerede karakterer på lærredet og samtidig interagere direkte med publikum. Allerede under afgangsprojektet etablerede de to studerende virksomheden Cinema dell’arte, der siden skiftede navn til Rokoko.

Undervejs fik de studerende rådgivning af videncenteret CAKI, der beskæftiger sig med innovation og entreprenørskab på de kunstneriske uddannelser, og de deltog også i iværksætterkonkurrencen Creative Business Cup.

Fra kunstprojekt til etableret virksomhed 

I dag arbejder Rokoko videre med animotionteknologiens muligheder, og har opdelt virksomheden i tre afdelinger:

  • Selve Rokoko, der beskæftiger sig med at udvikle animotiondragten SmartSuit, der kun koster en brøkdel af de hidtil udviklede animotiondragter.
  • Rokoko Studios, der arbejder med animotionteknologi i kunstneriske projekter, bl.a. i forestillingerne Hamlet og H.C. Andersen.
  • SamtRokoko Care, der undersøger, hvordan animotionteknologi kan anvendes inden for sundhedsvæsenet.

Rokoko har mere end 20 ansatte fordelt på to kontorer, ét i San Fransisco og ét i København.

FAKTABOX

DATO
2013

Sprog
Dansk

Projektejer
Rokoko

Kontakt person
Jakob Balslev

Email
hi@rokoko.com

Website
http://www.rokoko.com