Drengen, der aldrig flytter hjemmefra

Drengen, der aldrig flytter hjemmefra er et kunstnerisk projekt af scenografistuderende Julian Juhlin. Julian fik hjælp til fundraising, og projektet blev i marts 2015 tildelt støtte fra Statens Kunstfond. 

Julian Juhlin, scenografistuderende på Den Danske Scenekunstskole realiserede i 2015 det kunstneriske projekt Drengen, der aldrig flyttter hjemmefra.

I december 2012 flyttede dengang 25-årige Julian fra sit barndomshjem på Frederiksberg til et værelse på Vesterbro. Og så alligevel ikke. For Julian forlod aldrig rigtigt sit gamle børneværelse. I stedet forvandlede han det nye værelse til én stor green screen og installerede et videokamera, der transmitterede 24 timer i døgnet til væggene på Julians gamle børneværelse. Når Julian var hjemme på Vesterbro, var Julian altså også hjemme i barndomshjemmet på Frederiksberg. Når Julian sov på Vesterbro, sov Julian også på Frederiksberg. Når Julian festede på Vesterbro, festede Julian på Frederiksberg.

Hjælp til fundraising

Projektet befandt sig delvist mellem det kunstneriske og det scenekunstneriske. Julian fik derfor individuel rådgivning af videncenteret CAKI i forhold til fundraising.

I marts 2015 blev projektet tildelt knap 80.000 kroner i støtte af Statens Kunstfond (puljen for scenekunst for voksne). Projektet endte med at få stor omtale i diverse medier f.eks. i Politiken, Vice og Se&Hør, samt blev vist på Metropolisfestivalen og fik mere end 600 besøgende på en weekend.

Læs mere om projektet på Drengen.dk.

FAKTABOX

DATO
2015

Sprog
Dansk

Projektejer
Julian Juhlin

Kontakt person
Julian Juhlin

Email
julianjuhlin@gmail.com

Website
http://www.drengen.dk/home.html